Tradycyjny posiłek włoski składa się z antipasto (przystawka), primo piatto (zazwyczaj pasta lub inne danie mączne, zupa); secondo piatto: główne danie to ryby, mięso albo drób wzbogacone sałatką. Taki posiłek zakończony jest deserem a więc…..
Przystawki
-
PIATTO DI SALUMI E FROMAGIO – 2os/4os
ser mozzarella, ser gorgonzola, ser Grana Padano, prosciutto, salami spinata pikante, salami napoli, speck, kapary,papryczki nadziewane tuńczykiem, karczochy, oliwki czarne, winogrona, orzechy włoskie, miód, chleb włoski
42,9zł/52,9zł -
FOCCACIA ALL AGLIO AL
ciasto z pieca z rozmarynem i czosnkiem
21,9 -
FOCCACIA CON PROSCIUTTO CRUDO
ciasto z pieca, oliwa z oliwek, rucola, szynka parmeńska, pomidory koktajlowe, parmezan
24,9 -
FOCCACIA CON MOZZARELLA DI BUFALA
ciasto z pieca, oliwa z oliwek, mozzarella z mleka bawolego, rucola, pomidory koktajlowe
23,9 -
BRUSCHETTA CLASSICA
chleb włoski, oliwa, świeże pomidory, bazylia, czosnek, parmezan
22,9 -
BRUSCHETTA SALAME PICANTE
chleb włoski, sos pomidorowy, ser mozzarella, salami pikantne
23,9 -
BRUSCHETTA PARMA
chleb włoski, sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska
23,9 -
PROSCIUTTO E MOZZARELLA DI BUFALA
mozzarella z mleka bawolego, szynka parmeńska, rucola, pomidory cherry
27,9 -
CALAMARI IN PATELLA
kalmary w cieście
21,9 -
PATATE FRITTE
frytki
12 -
ANELLI DI CIPOLA
krążki cebulowe w cieście
20,9
Zupy
-
CREMA DI POMODORO
Krem z pomidorów z zielonym pesto i parmezanem
16.0 -
STRACCISTELLA ALLA ROMANA
Rosół z kury, kluseczki z parmezanem i semoliną, pietruszka
15.0
Dania Główne
-
MANZO TRADIZIONALE/ TRADYCYJNA WOŁOWINA
stek z polędwicy wołowej podany z masłem czosnkowo-ziołowym
85.9 -
PEPE VERDE/Z ZIELONYM PIEPRZEM
stek z polędwicy wołowej podany w zielonym pieprzu
86.9 -
GAMBA D’ANATRA CON MIRTILLO ROSSO/UDKO Z KACZKI W ŻURAWINIE
udko z kaczki z sosem żurawinowym, z chrupiącym gnocchi i karmelizowaną marchewką
45.9 -
PETTO DI POLLO CON MELANZANE/ PIERŚ Z KURCZAKA
pierś z kurczaka z bakłażanem i scamorzą z sosem śmietanowo-szałwiowym, parmezanem i bazyliowym, chrupiącym gnocchi
44.9 -
SALMONE AL FORNO IN UNA FOGLIA DI BANANA/ ŁOSOŚ PIECZONY
łosoś w liściu bananowca, podany z ostrygowym ryżem
42.9
Desery
-
TIRAMISU
Deser tiramisu stał się znany na całym świecie wówczas, gdy włoscy żołnierze w niewoli alianckiej otrzymywali z domów paczki, a tam właśnie krył się ten przysmak. Najlepiej spożywać go w towarzystwie espresso lub z kieliszkiem białego wina. Bon Appetit!
19.0 -
SARLOTKA Z LODAMI
18.0
Sałatki
-
INSALATA CON POLLO/SAŁATKA CEZAR
mix sałat, sos anchois, kurczak grillowany, cherry, parmezan, grzanki
36.9 -
INSALATA CON SALMONE/SAŁATKA Z ŁOSOSIEM
mix sałat, łosoś wędzony ,gruszka, granat, ser gorgonzola, filet z pomarańczy, prażony słonecznik , klasyczny vinaigrette
38.9 -
INSALATA DI VEGETARIANO/SAŁATKA WEGATARIAŃSKA
mix sałat, mozzarella biała, cherry, suszony pomidor, ogórek świeży, orzechy włoskie, pestki dyni, zielone pesto
32.9 -
INSALATA CON MANZO/SAŁATA Z WOŁOWINĄ
mix sałat, warzywa grillowane, pomidorki koktajlowe, świeży szpinak, wołowina, sos bearnaise
46.9
Lasagne
-
LASAGNE ALLA BOLOGNESE
(lazanie bolognese) lasagne z mięsem wołowo-wieprzowym pod sosem beszamel
34.9 -
LASAGNE CON SPINACI
(lazanie szpinak)lasagne ze szpinakiem pod sosem beszamel
32.9