Przystawki
-
Piatto Di Salumi e fromagio 2os
mozzarella, ser gorgonzola, ser Grana Padano, prosciutto, salami spinata, pikante, salami napoli łagodne, speck, kapary, papryczki nadziewane tuńczykiem, karczochy, oliwki czarne, winogrona, orzechy włoskie, miód, chleb włoski
39,00 -
Piatto Di Salumi e fromagio 4os
mozzarella, ser gorgonzola, ser Grana Padano, prosciutto, salami spinata, pikante, salami napoli łagodne, speck, kapary, papryczki nadziewane tuńczykiem, karczochy, oliwki czarne, winogrona, orzechy włoskie, miód, chleb włoski
49,00 -
FOCCACIA CON PROSCIUTTO CRUDO
ciasto z pieca, oliwa z oliwek, rucola, szynka parmeńska, pomidory koktajlowe, parmezan
20.00 -
BRUSCHETTA CLASSICA
chleb włoski, oliwa, świeże pomidory, bazylia, czosnek, parmezan
17.00 -
BRUSCHETTA PARMA
chleb włoski, sos pomidorowy, ser mozzarella, szynka parmeńska
19.00 -
CALAMARI IN PATELLA
kalmary w cieście
17.00 -
ANELLI DI CIPOLA
grzanka, pomidory, oliwa z oliwa, bazylia, czosnek
14.00 -
FOCCACIA ALL AGLIO AL. ROSMARINO
ciasto z pieca z rozmarynem i czosnkiem
15.00 -
FOCCACIA CON MOZZARELLA DI BUFALA
ciasto z pieca, oliwa z oliwek, mozarella z mleka bawolego, rucola, szynka parmeńska, pomidory koktajlowe, parmezan
20.00 -
BRUSCHETTA SALAME PICANTE
chleb włoski, sos pomidorowy, ser mozzarella, salami pikante
18.00 -
PROSCIUTTO E MOZZARELLA DI BUFALA
mozzarella z mleka bawolego, szynka parmeńska, rucola, pomidory cherry
25.00 -
PATATE FRITTE
grzanka, pomidory, oliwa z oliwa, bazylia, czosnek
9.00
Zupy
-
CREMA DI POMODORO
Krem z pomidorów z zielonym pesto i parmezanem
14.00 -
STRACCISTELLA ALLA ROMANA
Rosół z kury, kluseczki z parmezanem i semoliną, pietruszka
14.00
Dania Główne
-
MANZO TRADIZIONALE/ TRADYCYJNA WOŁOWINA
stek z polędwicy wołowej podany z masłem czosnkowo-ziołowym
69.00 -
GAMBA D’ANATRA CON MIRTILLO ROSSO/UDKO Z KACZKI W ŻURAWINIE
udko z kaczki z sosem żurawinowym, z chrupiącym gnocchi i karmelizowaną marchewką
39.00 -
PETTO DI POLLO CON MELANZANE/ PIERŚ Z KURCZAKA
pierś z kurczaka z bakłażanem i scamorzą z sosem śmietanowo-szałwiowym, parmezanem i bazyliowym, chrupiącym gnocchi
30.00 -
LASAGNE CON SPINACI 400g
lasagne ze szpinakiem pod sosem beszamel
28.00 -
PEPE VERDE/Z ZIELONYM PIEPRZEM 250g
stek z polędwicy wołowej podany w zielonym pieprzu
72.00 -
SALMONE AL FORNO IN UNA FOGLIA DI BANANA/ ŁOSOŚ PIECZONY
łosoś w liściu bananowca, podany z ostrygowym ryżem
39.00 -
LASAGNE ALLA BOLOGNESE 400g
lasagne z mięsem wołowo-wieprzowym
29.00
Desery
-
TIRAMISU
Deser tiramisu stał się znany na całym świecie wówczas, gdy włoscy żołnierze w niewoli alianckiej otrzymywali z domów paczki, a tam właśnie krył się ten przysmak. Najlepiej spożywać go w towarzystwie espresso lub z kieliszkiem białego wina. Bon Appetit!
14.00 -
TORTA DI CIOCCOLATO / CIASTO CZEKOLADOWE
Ciasto babci – kruche ciasto, waniliowy krem z delikatną cytrynową nutą z orzeszkami pinii
17.00 -
CANNOLI 2szt
Cannoli to tradycyjny słodki przysmak z Sycylii. Rurki z ciasta faworkowego nadziewane delikatnym kremem z serka ricotta to prawdziwa fuzja smaków i tradycji na styku kuchni włoskiej i arabskiej. Rurki z kremem i pistacjami to obowiązkowy dodatek do espresso.
19.00
Sałatki
-
INSALATA CON POLLO/ SAŁATKA CEZAR
mix sałat, sos anchois, kurczak grillowany, cherry, parmezan, grzanki
26.00 -
INSALATA CON SALMONE/ SAŁATKA Z ŁOSOSIEM
mix sałat, łosoś wędzony ,gruszka, granat, ser gorgonzola, filet z pomarańczy, prażony słonecznik , klasyczny vinaigrette
29.00 -
INSALATA DI VEGETARIANO/ SAŁATKA WEGATARIAŃSKA
mix sałat, mozzarella biała cherry, suszony pomidor, ogórek świeży, orzechy włoskie, pestki dyni, zielone pesto
26.00